2012-06-22 11:48:03 | Módosítva: 2012-06-22 11:48:03
Bizony, a citromot se mindig csak tea ízesítésére használhatjuk. Ízfokozóként halakhoz szinte mindig, önállóan hideg leveshez, és ha nem facsarjuk „szárazra”, akkor a fél citromra szórunk egy teáskanál barnacukrot, beletunkoljuk, beleolvasztjuk, és egy kiskanállal – most már szárazra – kikanalazzuk a héjából. C-vitamin-bomba.
Elkészítés
A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A kefirrel, cukorral és pici sóval gépi habverővel, vagy turmixgépben habosítjuk. Felöntjük a tejjel, és jól összekeverjük. Csészékben kínáljuk, tehetünk bele 1-1 jégkockát.
Hozzávalók
1 nagy | citrom |
5 dl | kefir |
ízlés szerint 10-15 dkg | cukor |
csipetnyi | só |
Tudnivalók
Recept | 2 főre |
Lisztmentes | Igen |