2012-06-12 11:37:25 | Módosítva: 2012-06-12 11:37:45
Akár köretként is lehetne főétel, de a párolt vagy sült csirkecombokkal igazán tökéletes.
Elkészítés
A megtisztított kelbimbót megszórjuk ételízesítővel, és mindig kevés vizet aláöntve megpároljuk. Margarinra dobjuk, rászórjuk a reszelt sajtot, és megvárjuk, míg elolvad rajta. Közben megszórjuk őrölt borssal.
Párolt csirkecomb mellé fölséges. (A bőr nélküli combokat forró olajon megforgatjuk, megszórjuk zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majoránnával, melléteszünk darabokra vágott paprikát és paradicsomot, és egy kicsi vízzel fölöntve, letakarva puhára pároljuk. Végül levesszük a födőt, és egy kicsit lepirítjuk a húst.)
Hozzávalók
8 db | csirkecombok |
80 dkg | kelbimbó |
15 dkg | füstölt sajt |
1 evőkanál | margarin |
ételízesítő | |
őrölt bors |