2012-06-01 14:10:58 | Módosítva: 2012-06-01 14:15:47
Biztos sikerre számíthatunk a frissen kisütött káposztás lángossal. Akár nagyobb társaság, vendégség „élelmezése” is megoldható vele egyszerűen.
Elkészítés
A káposztát megtisztítjuk borítóleveleitől, lereszeljük és megsózzuk. Kb. egy órát állni hagyjuk, majd a levét alaposan kinyomkodjuk. A kristálycukrot a forró olajon karamellizáljuk, majd beleszórjuk a káposztát, megszórjuk egy kevés őrölt borssal, és kevergetve pároljuk. Teljesen szárazra sütjük, majd félretesszük hűlni. A meglangyosított, mézzel édesített tejben fölfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk, kicsit megsózzuk, belekeverjük a kihűlt káposztát, a megkelt élesztőt és annyi langyos vizet, hogy lágy tésztát kapjunk. Megszórjuk liszttel letakarjuk, és egy órát kelesztjük.
A megkelt tésztából kis darabokat szakítunk, kinyújtjuk, és lisztezett gyúródeszkára tesszük. A tetejét megkenjük olajjal, félórát pihentetjük, tetejét megszurkáljuk, és forró olajban szép pirosra sütjük.
Hozzávalók
1 kg | liszt |
6 dkg | élesztő |
1 dl | tej |
1 mokkáskanál | méz |
5 dkg | kristálycukor |
80 dkg | káposzta |
1 dl | étolaj |
víz | |
őrölt bors | |
só |
Tudnivalók
Elkészítés ideje | 60 perc |