Káposztás lángos

- 60 perc

Káposztás lángos

2012-06-01 14:10:58 | Módosítva: 2012-06-01 14:15:47

Biztos sikerre számíthatunk a frissen kisütött káposztás lángossal. Akár nagyobb társaság, vendégség „élelmezése” is megoldható vele egyszerűen.

Elkészítés

A káposztát megtisztítjuk borítóleveleitől, lereszeljük és megsózzuk. Kb. egy órát állni hagyjuk, majd a levét alaposan kinyomkodjuk. A kristálycukrot a forró olajon karamellizáljuk, majd beleszórjuk a káposztát, megszórjuk egy kevés őrölt borssal, és kevergetve pároljuk. Teljesen szárazra sütjük, majd félretesszük hűlni. A meglangyosított, mézzel édesített tejben fölfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk, kicsit megsózzuk, belekeverjük a kihűlt káposztát, a megkelt élesztőt és annyi langyos vizet, hogy lágy tésztát kapjunk. Megszórjuk liszttel letakarjuk, és egy órát kelesztjük.
A megkelt tésztából kis darabokat szakítunk, kinyújtjuk, és lisztezett gyúródeszkára tesszük. A tetejét megkenjük olajjal, félórát pihentetjük, tetejét megszurkáljuk, és forró olajban szép pirosra sütjük.

Hozzávalók

1 kg liszt
6 dkg élesztő
1 dl tej
1 mokkáskanál méz
5 dkg kristálycukor
80 dkg káposzta
1 dl étolaj
víz
őrölt bors

Tudnivalók

Elkészítés ideje60 perc