2012-04-17 10:23:16 | Módosítva: 2012-04-17 10:24:04
A húst és a megtisztított zöldségeket ledaráljuk, és a fűszerekkel együtt másfél liter vízben feltesszük főni.
Elkészítés
Nagyon lassan, körülbelül egy órán keresztül főzzük. Félrehúzzuk, hagyjuk leülepedni. Nagyon sűrű szűrőn, vagy tiszta gézdarabon keresztül merőkanalazva leszűrjük. Kedvenc levesbetétünket főzzük bele, csészékben tálaljuk úgy, hogy minden csészébe 1-1 tojás sárgát teszünk, és arra merjük rá a forró levest.
Tálalás
A leszűrt zöldséges húst tegyük el másnapra, keverjünk hozzá 2 nyers tojást, és hosszúkásra formázva süssük meg. Kitűnő főzelékfeltét.
Hozzávalók
50 dkg | marhahús |
3 szál | sárgarépa |
2 szál | fehérrépa |
zeller | |
karalábé | |
vöröshagyma | |
paradisom | |
1 kávéskanálnyi | szemes bors |
3 | szegfűszeg |
késhegynyi | kurkuma |
só |
Tudnivalók
Elkészítés ideje | 60 perc |
Cukormentes | Igen |
Lisztmentes | Igen |