2012-04-16 14:17:53 | Módosítva: 2012-04-16 14:18:30
Elkészítjük a krumplis tésztát ugyanúgy, mint a nudlinak. Kb. 5 milliméter vastagra kinyújtjuk, tenyérközépnyi négyzetekre felvágjuk, és mindegyik négyzet közepébe 1-1 szilvát teszünk, amiből a magot eltávolítottuk, helyébe pedig fahéjba mártott kockacukrot, vagy mokkáskanálnyi fahéjas cukrot tettünk
Elkészítés
A szilvás tésztakockát a tenyerünkbe vesszük, ezzel segítünk beburkolni a szilvát tésztával, a másik kezünkkel pedig ügyesen összecsipegetjük a tészta sarkait és széleit. Gombócot formázunk, két tenyerünk között lágyan gömbölyítjük. A gombócokat lobogva fövő vízbe eresztjük, és kifőzzük. A víz tetejére feljövő gombócokat még 2-3 percig hagyjuk főni, hogy biztosan átfőjön a tészta. Vajon pirított morzsára szedjük a lecsepegtetett gombócokat, néhány perc múlva (ekkor már nem szaladnak ki a gombócok)
Tálalás
Finoman összerázzuk, és melegen, fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Hozzávalók
25 dkg | áttört krumpli |
25 dkg | liszt |
2 | tojás |
só | |
10 szem | szilva |
10 db | kockacukor |
őrölt fahéj | |
vaj | |
zsemlemorzsa |