 
2012-04-16 14:17:53 | Módosítva: 2012-04-16 14:18:30
Elkészítjük a krumplis tésztát ugyanúgy, mint a nudlinak. Kb. 5 milliméter vastagra kinyújtjuk, tenyérközépnyi négyzetekre felvágjuk, és mindegyik négyzet közepébe 1-1 szilvát teszünk, amiből a magot eltávolítottuk, helyébe pedig fahéjba mártott kockacukrot, vagy mokkáskanálnyi fahéjas cukrot tettünk
Elkészítés
A szilvás tésztakockát a tenyerünkbe vesszük, ezzel segítünk beburkolni a szilvát tésztával, a másik kezünkkel pedig ügyesen összecsipegetjük a tészta sarkait és széleit. Gombócot formázunk, két tenyerünk között lágyan gömbölyítjük. A gombócokat lobogva fövő vízbe eresztjük, és kifőzzük. A víz tetejére feljövő gombócokat még 2-3 percig hagyjuk főni, hogy biztosan átfőjön a tészta. Vajon pirított morzsára szedjük a lecsepegtetett gombócokat, néhány perc múlva (ekkor már nem szaladnak ki a gombócok)
Tálalás
Finoman összerázzuk, és melegen, fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Hozzávalók
| 25 dkg | áttört krumpli | 
| 25 dkg | liszt | 
| 2 | tojás | 
| só | |
| 10 szem | szilva | 
| 10 db | kockacukor | 
| őrölt fahéj | |
| vaj | |
| zsemlemorzsa | 
 
    