Tejszínes-gombás pulykaragu

Tejszínes-gombás pulykaragu

2012-04-06 12:14:05 | Módosítva: 2012-04-06 12:14:39

Elkészítés

A pulykamellet és a hagymák kockára vágom, félreteszem. Egy serpenyőben felforrósítom az olajat, megpirítom rajta a hagymát. Beleszórom az olajos keverékbe a fűszereket, majd hozzáadom a húst, és beleforgatom, hogy mindenhova jusson az ízekből. Fedő alatt párolom, míg megpuhul. A tejszín felét kiöntöm egy kisméretű keverőtálba, a liszttel elegyítem, hogy homogén masszát kapjak. A másik részével felöntöm a párolódó húst, majd a lisztes tejszínt is hozzáadom, folyamatos kevergetés mellett. Lefedve hagyom felforrni újra.

A körethez egy lábasban felforrósítom az étolajat, megfuttatom rajta a rizst, fehéredésig. Felöntöm annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje. Vegetát szórok bele, elkeverem, majd egy megtisztított fej, egész lilahagymát adok hozzá. Fedő alatt felforralom, majd elzárom a gázt. A gőzben megfőnek a rizsszemek.

Tálalás

A tálaláshoz menta- és bazsalikomleveleket használok díszítésnek.

Hozzávalók

1 kg pulykamellfilé
1 fej vöröshagyma
2 dl étolaj
fűszerek vegeta, bors, chili, curry, majoranna
1-2 evőkanál étolaj
40 dkg rizs
1 evőkanál vegeta
1 fej közepes méretű vöröshagyma