2012-04-03 15:03:10 | Módosítva: 2012-04-04 22:20:49
Elkészítés
2 evőkanál étkezési keményítőt teszek egy tejeslábasba. A 4 dl tejből néhány evőkanálnyit kiveszek, simára keverem vele a keményítőt, hozzáadom a cukrot/édesítőt, a vaníliarúd kikapart belsejét vagy vaníliás cukrot, néhány csepp aromát. Alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrűsödésig főzöm, majd kiöntöm egy tálba. Elmosom a lábast, újra kimérek két evőkanál keményítőt, amit egy evőkanál kakaóporral vegyítek el. Egy kevés tejjel simára keverem, majd felöntöm a kimért 4 dl-rel. Édesítést követően rum aromát adok hozzá. A hűlő vaníliapuding tetejére öntöm.
Tálalás
Gyümölccsel díszítem; virágformát rakok ki belőle.
Cserven Anita Gréta
Hozzávalók
2x2 evőkanál | étkezési keményítő |
2x4 dl | tej |
2x2 evőkanál | cukor vagy édesítő |
1 rúd | bourbon vanília |
vanília aróma | |
kakaópor | |
banán és narancs |