2012-04-02 14:33:59 | Módosítva: 2012-04-04 22:20:10
Kifejezetten energia dús, fehérjében gazdag étel. Nem csak a kalória éhségben szenvedő sportolóknak ajánljuk, hanem mindenkinek, aki egy finom egytálételt kíván készíteni egy egész családnak.
Elkészítés
A sütő 180°-os előmelegítését követően a szeletekre vágott pulykamellet egy nagy keverőtálba teszem, hozzáadom a fűszereket és a tejfölt/joghurtot. Nagyméretű tepsit veszek elő, kiolajozom egy kenőtollal. Belehelyezem a hússzeleteket. Befedem egy réteg baconszalonnával, a tetején elhelyezem az ananászkarikákat.
Félreteszem a tepsit, előveszek egy kis lábast a besamelmártáshoz. Egy kevés olajon rántást készítek néhány evőkanál olajjal. Megszórom sóval, borssal, felöntöm tejjel, besűrítem, majd tepsiben pihenő félkész mű tetejére öntöm. Rászórom a sajtot, az egészet lefedem aulfóliával, és beteszem a sütőbe. Körülbelül egy órán át így párolom, majd ezt követően leveszem róla az alut, hogy megpiruljon a sajt a tetején.
Tálalás
Görögsalátával tálalom.
Cserven Anita Gréta
Hozzávalók
1 kg | csirkemellfilé |
400 g | tejföl vagy natúr joghurt |
majoranna, oregano, kakukkfű, vegeta, | |
bors, fokhagyma | |
étolaj | |
120 g | füstölt baconszalonna |
8 karika | ananász |
4 evőkanál | liszt |
0,5 kg | reszelt sajt |
Tudnivalók
Nehézség | |
Árkategória |