Havaii csirkemell

Tápláló, fehérjében gazdag étel

Havaii csirkemell

2012-04-02 14:33:59 | Módosítva: 2012-04-04 22:20:10

Kifejezetten energia dús, fehérjében gazdag étel. Nem csak a kalória éhségben szenvedő sportolóknak ajánljuk, hanem mindenkinek, aki egy finom egytálételt kíván készíteni egy egész családnak.

Elkészítés

A sütő 180°-os előmelegítését követően a szeletekre vágott pulykamellet egy nagy keverőtálba teszem, hozzáadom a fűszereket és a tejfölt/joghurtot. Nagyméretű tepsit veszek elő, kiolajozom egy kenőtollal. Belehelyezem a hússzeleteket. Befedem egy réteg baconszalonnával, a tetején elhelyezem az ananászkarikákat.

Félreteszem a tepsit, előveszek egy kis lábast a besamelmártáshoz. Egy kevés olajon rántást készítek néhány evőkanál olajjal. Megszórom sóval, borssal, felöntöm tejjel, besűrítem, majd tepsiben pihenő félkész mű tetejére öntöm. Rászórom a sajtot, az egészet lefedem aulfóliával, és beteszem a sütőbe. Körülbelül egy órán át így párolom, majd ezt követően leveszem róla az alut, hogy megpiruljon a sajt a tetején.

Tálalás

Görögsalátával tálalom.


Cserven Anita Gréta

Hozzávalók

1 kg csirkemellfilé
400 g tejföl vagy natúr joghurt
majoranna, oregano, kakukkfű, vegeta,
bors, fokhagyma
étolaj
120 g füstölt baconszalonna
8 karika ananász
4 evőkanál liszt
0,5 kg reszelt sajt

Tudnivalók

Nehézség
60%
Árkategória
60%