Padlizsános csirke

Észt recept alapján - 50 perc

Padlizsános csirke

2012-03-31 19:17:11 | Módosítva: 2012-04-01 10:45:25

Elkészítés

  1. Az öntet elkészítéséhez keverjük a lisztet a tejbe és folyamatos kevergetés mellett melegítsük, amíg forrni nem kezd.
  2. Adjuk hozzá a sajtot, a sót, a curry-t és a fehérborsot.
  3. A csirkemellet szeletekre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd olajban elősütjük. Ezután tegyük őket egy elővajazott jénai tálba első rétegként.
  4. Helyezzük a tetejére az összeszeletelt padlizsán karikákat második rétegként.
  5. (Tehetünk a tetejére egy kevés őröltborsot és pirospaprikát is ízlés szerint.)
  6. Borítsuk a tetejére az öntetet egyenletesen.
  7. Előmelegített sütőben 30 percen keresztül süssük 200 fokon.

Tálalás

Rízzsel tálaljuk.

Hozzávalók

500 g csirkemell
2 db kics padlizsán
fél kávéskanál
0.5 dl őrölt bazsalikom
negyed kávéskanál bors
vaj
olaj
3 dl tej
2 evőkanál liszt
150 g reszelt sajt
negyed kávéskanál curry
negyed kávéskanál fehérbors

Tudnivalók

Elkészítés ideje50 perc
Recept4 főre
Nehézség
60%
Árkategória
60%
CukormentesIgen