2012-03-31 19:17:11 | Módosítva: 2012-04-01 10:45:25
Elkészítés
- Az öntet elkészítéséhez keverjük a lisztet a tejbe és folyamatos kevergetés mellett melegítsük, amíg forrni nem kezd.
- Adjuk hozzá a sajtot, a sót, a curry-t és a fehérborsot.
- A csirkemellet szeletekre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd olajban elősütjük. Ezután tegyük őket egy elővajazott jénai tálba első rétegként.
- Helyezzük a tetejére az összeszeletelt padlizsán karikákat második rétegként.
- (Tehetünk a tetejére egy kevés őröltborsot és pirospaprikát is ízlés szerint.)
- Borítsuk a tetejére az öntetet egyenletesen.
- Előmelegített sütőben 30 percen keresztül süssük 200 fokon.
Tálalás
Rízzsel tálaljuk.
Hozzávalók
| 500 g | csirkemell |
| 2 db kics | padlizsán |
| fél kávéskanál | só |
| 0.5 dl | őrölt bazsalikom |
| negyed kávéskanál | bors |
| vaj | |
| olaj | |
| 3 dl | tej |
| 2 evőkanál | liszt |
| 150 g | reszelt sajt |
| negyed kávéskanál | curry |
| negyed kávéskanál | fehérbors |
Tudnivalók
| Elkészítés ideje | 50 perc |
| Recept | 4 főre |
| Nehézség | |
| Árkategória | |
| Cukormentes | Igen |