Szegedi csilis bab

Piedon kedvenc étele is hasonló - 80 perc

Szegedi csilis bab

2012-03-22 15:46:46 | Módosítva: 2012-03-24 10:19:07

Elkészítés

A babot előző nap beáztatjuk bő vízbe, másnap leöntjük róla a vizet, lemossuk, leszűrjük, és friss vízben főni tesszük. Míg a bab fő (kb. 50 perc), a vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon megdinszteljük. Rátesszük a kétszer átdarált vegyes húst, és kevergetve szép világos barnára sütjük. Ha a hús levet ereszt, azt süssük el. A húst lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, és a paradicsomlevet, belekeverjük a cukrot, megsózzuk, és beledaraboljuk a fokhagymát.

A majdnem puhára főtt babról leöntjük a levet, a babot meleg vízzel átmossuk, és a paradicsomos húshoz keverjük. Beletesszük a babérlevelet, az oregánót, belekeverjük a magjától megszabadított, apróra vágott csilipaprikát, borsozzuk és az egészet egy tűzálló tálba borítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. Ha nem csilipaprikát használunk hozzá, akkor most keverjük bele a csípős pirospaprikát.

Tálalás

Zöldpaprika-karikákkal díszítjük, és friss, ropogós kenyeret adunk hozzá.

Hozzávalók

50 dkg vörös bab
50 dkg marhafelsál
50 dkg sertéscomb
5 közepes fej vöröshagyma
3 dl sűrített paradicsom
majdnem 1 liter paradicsomlé
1 evőkanál cukor
fél fej fokhagyma
1 db babérlevél
1 teáskanál oregánó
ízlés szerint őrölt bors
1 csili paprika vagy erős pirospaprika
1 zöldpaprika
ízlés szerint
kevés olaj

Tudnivalók

Elkészítés ideje80 perc
Recept6 főre
Nehézség
40%
Árkategória
60%