2012-03-22 15:46:46 | Módosítva: 2012-03-24 10:19:07
Elkészítés
A babot előző nap beáztatjuk bő vízbe, másnap leöntjük róla a vizet, lemossuk, leszűrjük, és friss vízben főni tesszük. Míg a bab fő (kb. 50 perc), a vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon megdinszteljük. Rátesszük a kétszer átdarált vegyes húst, és kevergetve szép világos barnára sütjük. Ha a hús levet ereszt, azt süssük el. A húst lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, és a paradicsomlevet, belekeverjük a cukrot, megsózzuk, és beledaraboljuk a fokhagymát.
A majdnem puhára főtt babról leöntjük a levet, a babot meleg vízzel átmossuk, és a paradicsomos húshoz keverjük. Beletesszük a babérlevelet, az oregánót, belekeverjük a magjától megszabadított, apróra vágott csilipaprikát, borsozzuk és az egészet egy tűzálló tálba borítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. Ha nem csilipaprikát használunk hozzá, akkor most keverjük bele a csípős pirospaprikát.
Tálalás
Zöldpaprika-karikákkal díszítjük, és friss, ropogós kenyeret adunk hozzá.
Hozzávalók
50 dkg | vörös bab |
50 dkg | marhafelsál |
50 dkg | sertéscomb |
5 közepes fej | vöröshagyma |
3 dl | sűrített paradicsom |
majdnem 1 liter | paradicsomlé |
1 evőkanál | cukor |
fél fej | fokhagyma |
1 db | babérlevél |
1 teáskanál | oregánó |
ízlés szerint | őrölt bors |
1 | csili paprika vagy erős pirospaprika |
1 | zöldpaprika |
ízlés szerint | só |
kevés | olaj |
Tudnivalók
Elkészítés ideje | 80 perc |
Recept | 6 főre |
Nehézség | |
Árkategória |