2014-12-01 17:12:47 | Módosítva: 2014-12-01 17:18:14
Ezt az almás lepényt egy órán belül tálalni lehet, és most alma is van hozzá bőven és olcsón!
Elkészítés
Hozzávalók: 3 nagy alma, 3 tojás, 30 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliáscukor, 1 dl olaj, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 teáskanál fahéj, vaj, zsemlemorzsa.
A tojást, a porcukrot, a citromhéjat, és a vaníliáscukrot habosra keverjük, majd alaposan beledolgozzuk az olajat is. A lisztbe keverjük a sütőport és a fahéjat, majd lazán beleforgatjuk a masszába. Egy nagyobb tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, és a meghámozott, kicsumázott almákat nagyon vékonyan beleszeleteljük. Ráöntjük a tésztát, a tepsit betesszük a sütőbe, és begyújtjuk a sütőt. Közepes tűznél süssük 35-40 percig.
Hozzávalók
3 nagy | alma |
3 | tojás |
30 dkg | porcukor |
1 | citrom reszelt héja |
1 csomag | vaníliás cukor |
1 dl | olaj |
30 dkg | liszt |
1 csomag | sütőpor |
1 teáskanál | fahéj |
vaj | |
zsemlemorzsa |