2014-09-09 10:14:21 | Módosítva: 2014-09-09 10:16:16
Fogyasszuk nyersen, főzve, párolva, sütve, ízesítse a húsokat, keverjük zöldségköretekhez, készítsünk belőle csemegét… A legfontosabb, hogy az alma szerepeljen a mindennapi étrendünkben!
Elkészítés
A nagyobb kockára vágott krumplit összekeverjük a fokhagymagerezdekkel és az egyik, cikkekre vágott vöröshagymával, megszórjuk szárított rozmaringgal, és forró olajon kevergetve 3-4 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd takarékra állítjuk a lángot, és a krumplit letakarva puhára pároljuk. A végén levesszük a fedőt, és aranybarnára sütjük.
Közben a hámozatlan, kicsumázott almákat vastag szeletekre vágjuk, és forró vajon kevergetve 3-4 percig pirítjuk. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, elkeverjük benne a zsályát, hozzátesszük a másik, karikára vágott vöröshagymát, és fedő alatt, közepes lángon megfonnyasztjuk. Fölerősítjük a hőmérsékletet, a hagymához keverjük a csirkemájat, és kevergetve 4-5 percig pirítjuk. Megszórjuk őrölt borssal, bazsalikommal, majoránnával, hozzákeverjük a sült almát, megöntözzük az almaborral, és összeforraljuk. Csak most sózzuk meg!
Tálalás
Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és a rozmaringos krumplival tálaljuk.
Képek
Hozzávalók
4-6 nagy | alma |
80 dkg | csirkemáj |
2 nagy fej | vöröshagyma |
4 cikk | fokhagyma |
5 dkg | húsos füstölt szalonna |
80 dkg | burgonya |
2 evőkanál | vaj |
1 dl | almabor vagy félszáraz fehérbor |
1 kis csokor | petrezselyemzöld |
szárított fűszerek (majorána, bazsalikom, zsálya, rozmaring | |
olaj | |
őrölt bors | |
só |