Almás receptek

Almás csirkemáj

Almás receptek

2014-09-09 10:14:21 | Módosítva: 2014-09-09 10:16:16

Fogyasszuk nyersen, főzve, párolva, sütve, ízesítse a húsokat, keverjük zöldségköretekhez, készítsünk belőle csemegét… A legfontosabb, hogy az alma szerepeljen a mindennapi étrendünkben!

Elkészítés

A nagyobb kockára vágott krumplit összekeverjük a fokhagymagerezdekkel és az egyik, cikkekre vágott vöröshagymával, megszórjuk szárított rozmaringgal, és forró olajon kevergetve 3-4 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd takarékra állítjuk a lángot, és a krumplit letakarva puhára pároljuk. A végén levesszük a fedőt, és aranybarnára sütjük.

Közben a hámozatlan, kicsumázott almákat vastag szeletekre vágjuk, és forró vajon kevergetve 3-4 percig pirítjuk. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, elkeverjük benne a zsályát, hozzátesszük a másik, karikára vágott vöröshagymát, és fedő alatt, közepes lángon megfonnyasztjuk. Fölerősítjük a hőmérsékletet, a hagymához keverjük a csirkemájat, és kevergetve 4-5 percig pirítjuk. Megszórjuk őrölt borssal, bazsalikommal, majoránnával, hozzákeverjük a sült almát, megöntözzük az almaborral, és összeforraljuk. Csak most sózzuk meg!

Tálalás

Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és a rozmaringos krumplival tálaljuk.

Képek

Hozzávalók

4-6 nagy alma
80 dkg csirkemáj
2 nagy fej vöröshagyma
4 cikk fokhagyma
5 dkg húsos füstölt szalonna
80 dkg burgonya
2 evőkanál vaj
1 dl almabor vagy félszáraz fehérbor
1 kis csokor petrezselyemzöld
szárított fűszerek (majorána, bazsalikom, zsálya, rozmaring
olaj
őrölt bors