 
2014-09-09 10:14:21 | Módosítva: 2014-09-09 10:16:16
Fogyasszuk nyersen, főzve, párolva, sütve, ízesítse a húsokat, keverjük zöldségköretekhez, készítsünk belőle csemegét… A legfontosabb, hogy az alma szerepeljen a mindennapi étrendünkben!
Elkészítés
A nagyobb kockára vágott krumplit összekeverjük a fokhagymagerezdekkel és az egyik, cikkekre vágott vöröshagymával, megszórjuk szárított rozmaringgal, és forró olajon kevergetve 3-4 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd takarékra állítjuk a lángot, és a krumplit letakarva puhára pároljuk. A végén levesszük a fedőt, és aranybarnára sütjük.
Közben a hámozatlan, kicsumázott almákat vastag szeletekre vágjuk, és forró vajon kevergetve 3-4 percig pirítjuk. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, elkeverjük benne a zsályát, hozzátesszük a másik, karikára vágott vöröshagymát, és fedő alatt, közepes lángon megfonnyasztjuk. Fölerősítjük a hőmérsékletet, a hagymához keverjük a csirkemájat, és kevergetve 4-5 percig pirítjuk. Megszórjuk őrölt borssal, bazsalikommal, majoránnával, hozzákeverjük a sült almát, megöntözzük az almaborral, és összeforraljuk. Csak most sózzuk meg!
Tálalás
Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és a rozmaringos krumplival tálaljuk.
Képek
Hozzávalók
| 4-6 nagy | alma | 
| 80 dkg | csirkemáj | 
| 2 nagy fej | vöröshagyma | 
| 4 cikk | fokhagyma | 
| 5 dkg | húsos füstölt szalonna | 
| 80 dkg | burgonya | 
| 2 evőkanál | vaj | 
| 1 dl | almabor vagy félszáraz fehérbor | 
| 1 kis csokor | petrezselyemzöld | 
| szárított fűszerek (majorána, bazsalikom, zsálya, rozmaring | |
| olaj | |
| őrölt bors | |
| só | 
 
     
        