
2014-03-27 16:12:38 | Módosítva: 2014-03-27 16:14:15
A bárány jellegzetesen húsvéti étel, mégis kevés ünnepi asztalara kerül – legalábbis hazánkban. Tegyünk úgy vele, mint karácsonykor a hallal: legalább egy évben egyszer!
Elkészítés
A bárányt daraboljuk, ahogy a csont engedi, a húst lobogva fővő vízbe tesszük, újraforrástól 7-8 percig főzzük, leszűrjük. Hideg vízzel leöntjük, hogy éppen ellepje, és amikor forrni kezd, beletesszük a babérlevelet, a tárkonyecetet, és a megtisztított, kisujjnyi szeletekre vágott zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, és vigyázunk, hogy ne rotyogjon, csak lassan főjön. Mikor már puha a hús, a vajat megolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a lisztet, kevés hideg vízzel elkeverjük, főzőlével hígítjuk, elkeverjük benne a tárkonyt és a tejfölt, és besűrítjük a ragut. Néhány percig lassan főzzük, és forrón tálaljuk.
Hozzávalók
1 kg | csontos bárányhús |
2 közepes | sárgarépa |
1 | fehérrépa |
1 kis | zeller |
1 nagy evőkanál apróra vágott | tárkonylevél |
1 evőkanál | tárkonyecet |
1 | babérlevél |
2 evőkanál | finomliszt |
2 evőkanál | vaj |
1 pohár | tejföl |
só | |
őröltbors |