Spenótos palacsinta

Spenótos palacsinta

2013-12-02 12:07:50 | Módosítva: 2013-12-02 12:08:41

Popeye a tengerész története azt sugallta, hogy a spenóttól bárki erőssé válhat. A túlzásoktól eltekintve a spenót jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre a fogyasztása során.

Elkészítés

A szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk. 8 db-hoz 40 dkg spenótot kevés zöldséglében puhára párolunk és krumplinyomón áttörjük. 1,5 dl desztillált vízben elkeverünk 300 g kókusztejport és 5 g reszelt szerecsendiót, csipetnyi sót és a spenóthoz keverjük.

Szerecsendió helyett használhatunk 4 gerezd zúzott fokhagymát. A spenótkrémmel megtöltjük a palacsintákat és felgöngyölve margarinnal kikent tálba fektetjük és megszórjuk reszelt tofuval. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Salátával fogyaszthatjuk. 

Képek

Hozzávalók

40 dkg spenót
1,5 dl desztillált víz
30 dkg kókusztejpor
5 g reszelt szerecsendió
csipetnyi

Tudnivalók

Recept2 főre