Parasztfánk

Gyorsan elkészíthető édesség - 30 perc

Parasztfánk

2012-03-22 15:34:39 | Módosítva: 2012-03-22 15:34:53

Elkészítés

A lisztet kevés sóval és a hideg vajjal elmorzsoljuk, beleütjük a tojásokat és gyorsan lágy tésztát gyúrunk belőle. Késhát-vékonyra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszúrjuk, a közepére nagyon apróra vagdalt aszalt szilvát teszünk. A tészta szélét megvizezzük, a korongokat kettéhajtjuk, összenyomkodjuk, majd bő, forró olajban pirosra sütjük

Tálalás

Porcukorral megszórva kínáljuk.

Hozzávalók

20 dkg liszt
5 dkg vaj
2 db. tojás
20 dkg magozott aszaltszílva
bőséges porcukor
kevés

Tudnivalók

Elkészítés ideje30 perc