2012-03-22 15:34:39 | Módosítva: 2012-03-22 15:34:53
Elkészítés
A lisztet kevés sóval és a hideg vajjal elmorzsoljuk, beleütjük a tojásokat és gyorsan lágy tésztát gyúrunk belőle. Késhát-vékonyra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszúrjuk, a közepére nagyon apróra vagdalt aszalt szilvát teszünk. A tészta szélét megvizezzük, a korongokat kettéhajtjuk, összenyomkodjuk, majd bő, forró olajban pirosra sütjük
Tálalás
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Hozzávalók
20 dkg | liszt |
5 dkg | vaj |
2 db. | tojás |
20 dkg | magozott aszaltszílva |
bőséges | porcukor |
kevés | só |
Tudnivalók
Elkészítés ideje | 30 perc |