2012-03-22 15:34:39 | Módosítva: 2012-03-22 15:34:53
Elkészítés
A lisztet kevés sóval és a hideg vajjal elmorzsoljuk, beleütjük a tojásokat és gyorsan lágy tésztát gyúrunk belőle. Késhát-vékonyra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszúrjuk, a közepére nagyon apróra vagdalt aszalt szilvát teszünk. A tészta szélét megvizezzük, a korongokat kettéhajtjuk, összenyomkodjuk, majd bő, forró olajban pirosra sütjük
Tálalás
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Hozzávalók
| 20 dkg | liszt |
| 5 dkg | vaj |
| 2 db. | tojás |
| 20 dkg | magozott aszaltszílva |
| bőséges | porcukor |
| kevés | só |
Tudnivalók
| Elkészítés ideje | 30 perc |