Pácolás

2012-04-04 11:21:23 | Módosítva: 2012-04-07 14:50:08

Többféle pácolási eljárást használunk, de mindegyiknek egy a célja: minél finomabb ízt adni az ételnek.

Marinád, vagy ecetes páclé


Vékony karikára vágott vöröshagymára vizet öntünk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Ecetet és olajat elkeverünk, ezt is a pácléhez öntjük. Ezzel készen van a marinádunk, amibe halat vagy paprikát teszünk.


Száraz pác


Mustárt, olajat, törött borsot, ételízesítőt keverünk össze, majd a pecsenyének szánt húsra kenjük. Szorosan becsomagoljuk alufóliába, és a hűtőben pihentetjük egy-két napig. Ez idő alatt a rostok megpuhulnak, a fűszerek íze finoman átjárja a húst, így sütéskor puha és porhanyós lesz.


Indiai pácKefirbe, vagy joghurtba ízlés szerint keverünk tört fokhagymát, curryport, chilit, cayenne borsot, gyömbérport és sót. Csirkecombokat csontig bevagdosunk, egy tálban összekeverjük a páccal, hogy a húst ellepje. Letakarva hűtőbe tesszük, és akár egy hétig is pácoljuk. Sütéskor a sűrű pácot lekaparjuk a húsról, egy olajozott 

tálba, vagy tepsibe belerakjuk, pici vizet is öntünk alája, majd letakarva sütőbe tesszük. A hús a páctól annyira puha lesz, hogy elég 15-20 perc sütés. Az alufóliát leszedjük róla, a húsdarabokat megfordítjuk és pirosra sütjük.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://gasztronom.ezermester.hu/cikk-5685/Pacolas