Fokhagymapucolás villámgyorsan

2012-03-30 09:59:31 | Módosítva: 2012-03-30 10:25:52

Hogyan pucolhatunk meg egy fej fokhagymát 10 másodperc alatt? Mindössze két nagy tál kell hozzá.
A fokhagyma finom és egyben egészséges. Sok nép konyhája használja, köztük a magyar és a távol keleti receptek részét is képezi. Erős antibakteriális és vírusölő tulajdonságáról évszázadok óta tudni, manapság már szagtalan fokhagymakapszula formájában is kapható. A fokhagymapucolás viszonylag egyszerű művelet, ha csak 1-2 gerezdről van szó, de mit tegyünk ha egy egész fejre van szükségünk?

Lépések

  1. Fogjunk egy fej fokhagymát és üssünk rá úgy, hogy a gerezdek nagyjából szétessenek.

  2. Tegyük az egészet héjastól egy fémtálba, majd borítsuk le egy másik tállal.

  3. Rázzuk az összefogott tálakat erősen 10 másodpercig.

  4. A fokhagymagerezdek héja leválik, készen vagyunk!


Videó a műveletről:

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://gasztronom.ezermester.hu/cikk-5675/Fokhagymapucolas_villamgyorsan