Sajtos-sonkás tészta

2012-02-09 11:12:00 | Módosítva: 2012-02-09 11:12:16

Vannak ételek, amelyek éppen attól nagyszerűek, hogy egyszerűek. Ki gondolná, hogy egy pohár ízesített tejföl, és egy tányér főtt tészta csodás étellé alakulhat? A könnyen megtanulható alapreceptet ízlésünk szerint alakíthatjuk - az sem mindegy, hogy éppen milyen hozzávaló van a hűtőben. Elő a fantáziát!

Hozzávalók: 4 adag kifőzött szélesmetélt, 25 dkg reszelt sajt, 15 dkg főtt sonka, 3 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg vaj, őrölt bors, só.


A vaj felét meglágyítva kikeverjük a tojások sárgájával, a nagyon apróra vágott sonkával, majd apránként belekeverjük a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a kifőtt tésztára, majd lazán belekeverjük a tojások habját, és a reszelt sajt felét is. Kivajazunk egy tűzálló tálat, megszórjuk kevés reszelt sajttal, ráterítjük a tésztát, a maradék sajtot rászórjuk, meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal, és előmelegített sütőbe toljuk. Aranysárgára sütjük a tetejét és azonnal tálaljuk.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://gasztronom.ezermester.hu/cikk-5551/Sajtos_sonkas_teszta