Túrófánk

2012-02-02 15:16:42 | Módosítva: 2016-01-31 18:34:55

Ezt a kis desszertet a gyerekek is imádni fogják. Ráadásul magas a fehérje tartalma, és látványosan lehet kínálni.

Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 25 dkg liszt, 2 tojás, 10 dkg porcukor, késhegynyi szódabikarbóna, pici só, olaj a sütéshez.


Az áttört túrót összemorzsoljuk a liszttel. A tojások sárgáját összedolgozzuk a szódabikarbónával és pici sóval, majd a lisztbe keverjük. Ezután dolgozzuk bele a tojásfehérjéből vert habot. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, apró fánkokat szaggatunk belőle, és forró olajban szép pirosra sütjük.

Megszórjuk porcukorral, és valamilyen finom lekvárral kínáljuk.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: túró, fánk

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://gasztronom.ezermester.hu/cikk-5531/TUrofank