Gyömölcsfagylalt egyszerűen

Isteni gyümölcsfagylalt, fagylaltgép nélkül! - 5 perc

Gyömölcsfagylalt egyszerűen

2013-08-05 11:52:02 | Módosítva: 2013-08-05 12:05:05

Szerencsére egyre több helyen lehet természetes alapanyagokból készült gyömölcsfagyit kapni. Ha van konyhai robotgépünk (nem fagylaltgép!) akkor mi is elkészíthetjük, sőt még akár jobb is lesz, mint a "bolti"!

Elkészítés

A gyümölcsfagylalt szinte bármilyen gyümölcsből készíthető, tapasztalatom alapján az epret, málnát, szedret, ribizlit, sárgadinnyét javaslom. 

  1. A gyümölcsöt előzőleg mossuk meg, nagyobb darab esetén daraboljuk fel.
  2. Fagyasszuk le a mélyhűtőben kb. 1 napig, lehetőleg egy tálcán, hogy ne fagyjanak össze a szemek.
  3. A konyhai robotgépre tegyük rá a késes darabolóegységet, amivel pl. hagymát szoktunk aprítani.
  4. Szórjuk bele a fagyott gyümölcsöt, és daráljuk kásásra.
  5. Öntsünk hozzá folyamatosan 1-1,5 deci tejszínt, amíg az egész krémes állagot nem kap.
  6. Tegyünk hozzá 1-2 evőkanál porcukrot, és ami nagyon fontos citromlevet. E nélkül a fagylalt jellegtelen ízű lesz.
  7. Tálaljuk fagylaltkelyhekben, azonnal fogyasztandó!


Hozzávalók

0,5 kg gyümölcs
1-1,5 dl tejszín
0,5 citrom leve
ízlés szerint porcukor

Tudnivalók

Elkészítés ideje5 perc
Recept2 főre
Nehézség
40%
Árkategória
60%
LisztmentesIgen