2012-04-21 10:43:46 | Módosítva: 2012-04-21 10:44:30
A csirkét feldaraboljuk a sárgarépát és a fehérrépát apróra vágjuk, és a hússal a forró olajon pirítjuk 2-3 percig, majd pici vizet aláöntünk, megsózzuk, befedjük, és gyakran keverve, pótolva a vizet puhára pároljuk.
Elkészítés
A csirkét feldaraboljuk (combjait és mellét kettévágjuk, a két szárnya, háta, püspökfalatja maradhat egészben, ha tényleg kicsi a csirke), a sárgarépát és a fehérrépát apróra vágjuk, és a hússal a forró olajon pirítjuk 2-3 percig, majd pici vizet aláöntünk, megsózzuk, befedjük, és gyakran keverve, pótolva a vizet puhára pároljuk. Rádobjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, meghintjük liszttel, picit hagyjuk pirulni, majd másfél liter vízzel föleresztjük. Ha újra felforrt, belecsavarjuk egy fél citrom levét, és tálaljuk.
Hozzávalók
egy kicsi | csirke |
1 | sárgarépa |
1 | fehérrépa |
1 csokor | petrezselyemzöld |
fél deciliter | olaj |
1 evőkanál | liszt |
fél | citrom leve |
só |