Csirkebecsinált leves

Csirkebecsinált leves

2012-04-21 10:43:46 | Módosítva: 2012-04-21 10:44:30

A csirkét feldaraboljuk a sárgarépát és a fehérrépát apróra vágjuk, és a hússal a forró olajon pirítjuk 2-3 percig, majd pici vizet aláöntünk, megsózzuk, befedjük, és gyakran keverve, pótolva a vizet puhára pároljuk.

Elkészítés

A csirkét feldaraboljuk (combjait és mellét kettévágjuk, a két szárnya, háta, püspökfalatja maradhat egészben, ha tényleg kicsi a csirke), a sárgarépát és a fehérrépát apróra vágjuk, és a hússal a forró olajon pirítjuk 2-3 percig, majd pici vizet aláöntünk, megsózzuk, befedjük, és gyakran keverve, pótolva a vizet puhára pároljuk. Rádobjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, meghintjük liszttel, picit hagyjuk pirulni, majd másfél liter vízzel föleresztjük. Ha újra felforrt, belecsavarjuk egy fél citrom levét, és tálaljuk.

Hozzávalók

egy kicsi csirke
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 csokor petrezselyemzöld
fél deciliter olaj
1 evőkanál liszt
fél citrom leve