A most bemutatott módszert kevésbé ügyesek is alkalmazhatják, a szétválasztás tökéletes lesz (kipróbáltuk). Üssük bele a tojást vagy tojásokat egy tálba, úgy hogy a sárgája egyben maradjon. Vegyünk kézbe egy fél literes, összenyomható műanyag palackot és kicsit horpasszuk meg. Helyezzük a sárgája fölé (érjen hozzá) és finoman engedjük el a szorítást. A légnyomás a palackba tolja a tojás sárgáját, míg a fehérje érintetlen marad. A palack ismételt megnyomásával egy másik tálba helyezhetjük a kívánt részt. Videó a műveletről:
Hogyan válasszuk szét egyszerűen a tojás sárgáját a fehérjétől?
Sárgáját a fehérjétől
2012-08-28 14:21:34 | Módosítva: 2012-08-28 14:27:22
Sok háziasszony ismeri anyáink, nagyanyáink módszerét: a tojás "öntögetését" egyik félből a másikba. Aki ügyes és gyakorlott, általában szét tudja így választani a tojás két részét, de mi van biztosra akarunk menni? Bemutatunk egy tuti módszert!
További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!
A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://gasztronom.ezermester.hu/cikk-5926/Sargajat_a_feherjetol