Csicseri borsó

2012-04-17 10:47:32 | Módosítva: 2012-04-17 10:52:00

Igazi mediterrán növény, valószínűleg Közel-Keletről származik, és főleg Indiában terjedt el. Szerencsére Magyarországon is egyre inkább fogyasztjuk, bár nem nagyon ismert frissen szedett alapanyagként, inkább száraz állapotban vásároljuk.

Így viszont hosszabb áztatásra van szükség – akár a szárazbabnak – de nagyon jól emészthető, egészséges étel.



Gyógyászati értékei: diabetikus hatású, emésztési zavarok, hurut kezelésére használható, ugyanakkor a koleszterinszint szabályozására is alkalmazzák. Levesnek, főzeléknek, pürének is elkészítő. Gömbölyű fehér fajtájának pörkölt magja különleges csemege, földimogyoró helyett fogyasztják, valamint pótkávénak is alkalmas.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://gasztronom.ezermester.hu/cikk-5705/Csicseri_borso