Maláj oldalas

- 120 perc

Maláj oldalas

2013-08-30 13:30:38 | Módosítva: 2013-08-30 13:52:33

Az oldalas kedvelt húsétel itthon, most egy távol-keleti változatát mutatjuk be, ami legalább annyira finom, mint a közép-európai verzió.

Elkészítés

  • a húsos oldalast feldaraboljuk, a csont maradjon benne
  • az olajon hagymát dinsztelünk, amihez idővel hozzáadjuk a lereszelt gyömbért, a fokhagymát valamint a chilit
  • amikor ez összeállt, beletesszük a húst, fehérítjük 
  • ezután egy fél csésze barnacukorral hintjük meg, kicsit karamellizáljuk
  • belecsavarjuk egy lime levét, a másik lime-ot darabokban rakjuk bele
  • meglocsoljuk fehérborral, sózzuk, borsozzuk
  • felöntjük, hogy ellepje majdnem a víz, megint felforraljuk, de utána levesszük kicsire és hagyjuk főni, míg a csontról le nem válik a hús 
  • amikor már látszik, hogy kb. negyed óra múlva kész, levesszük a fedőt is róla, hogy elforrjon a felesleges víz

Tálalás

  • pergő szemű fehér rizsel vagy sült burgonyával tálaljuk
  • tálaláskor megszórhatjuk friss korianderrel
  • legjobban a száraz fehérbor illik hozzá.

Hozzávalók

1 kg oldalas
1 dl mogyóróolaj v. olivaolaj
kb. 5cm-es darab gyömbér
3-4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint chilipaprika
2-3 evőkanál barnacukor
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt feketebors
2 fej vöröshagyma
1 csokor friss koriander
1 dl fehérbor

Tudnivalók

Elkészítés ideje120 perc
Recept2 főre
Nehézség
60%
Árkategória
80%
LisztmentesIgen