Francia babgulyás

Hasonlít a mi gulyásunkhoz, de pikánsabb ízekkel - 60 perc

Francia babgulyás

2012-03-22 15:18:34 | Módosítva: 2012-03-22 15:57:06

Elkészítés

Hozzávalók: 40 dkg fehér bab, 80 dkg borjúlábszár vagy borjúlapocka, 1 nagy vöröshagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, 2 kicsi padlizsán, 1 húsos zöldpaprika, 10-15 db fekete olajbogyó, 5 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál kakukkfű, 1 babérlevél, 1 dl vörösbor, 2 evőkanál kristálycukor, csipetnyi őrölt feketebors, só.
A babot előző este hideg vízbe tesszük. Másnap a húst közepes kockákra összevágjuk, majd az apró kockára vágott vöröshagymával együtt a forró olajon kevergetve megpirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, borsot, sót, majd felöntjük 3-4 dl vízzel, és fedő alatt, lassan félpuhára pároljuk. Leszűrjük a babot, és a húshoz keverjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, beletesszük a babérlevelet, és az egészet puhára főzzük.

Kb. 30 perc főzés után hozzákeverjük a bort, a paradicsompürét, a kicsumázott, csíkokra vágott zöldpaprikát, a meghámozott, nagyobb kockára vágott padlizsánt, és az olajbogyót.

Tálalás

Még 8-10 percet rotyogtatjuk, és azonnal tálaljuk.

Hozzávalók

40 dkg fehér bab
80 dkg borjúlábszár vagy lapocka
nagy fej vöröshagyma
4 cikk fokhagyma
1 kis doboz paradicsom püré
2 kicsi padlizsán
1 húsos zöldpaprika
10-15 db. fekete olajbogyó
5 evőkanál olaj
1 mokkáskanál kakukkfű
1 db. babérlevél
1 dl vörösbor
2 evőkanál kristálycukor
csipetnyi őrölt feketebors
ízlés szerint

Tudnivalók

Elkészítés ideje60 perc
Recept4 főre
Árkategória
60%
LisztmentesIgen