Tajvani csirke

Tajvani csirke

2012-11-28 15:38:49 | Módosítva: 2012-11-28 15:39:32

Kínai konyha Tajvanból

Elkészítés

A szárnyaknak csak a felső harmadát, a "kiscombot" használjuk fel, a szárnyvégeket és a középső részt levesbe főzzük. Kissé meglazítjuk a húst a csontokon, és a szembelévő csontvégre gombócszerűen ráfordítjuk, majd kissé besózzuk. A sárgabarackot megmossuk, leforrázzuk, leszűrjük, lehúzzuk a héját, és félbevágva, kimagozva kislábasba tesszük. Hozzáadjuk a mézet, a borecetet, a szójaszószt, csipetnyi sót, a fehérborsot és a cseresznyepaprikát, majd erős tűzön 3-4 percig főzzük. Lefedjük, melegen tartjuk. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A lisztet a tojások sárgáival és a sörrel simára keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. Nagy, mély serpenyőben 3-4 ujjnyi olajat forrósítunk. A csirke szárnyakat a "nyelüknél" fogva a masszába mártjuk, és az olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük. Salátalevelekkel bélelt tálra állítjuk a kis "buzogányokat", és a megforrósított, snidlinggel megszórt barackba mártogatva, párolt rizzsel fogyasztjuk.

Hozzávalók

24 db húsos csirkeszárny
80 dkg sárgabarack
2 evőkanál méz
3 evőkanál borecet
1 mokkáskanál szója szósz
1 csapott mokkáskanál őrölt fehérbors
1 mokkáskanálnyi cayenne bors
20 dkg liszt
3 tojás
2 dl világos sör
1 csokor snidling
olaj, só

Tudnivalók

Recept6 főre
Árkategória
60%