Bakonyi gombás bárány

Bakonyi gombás bárány

2012-03-30 10:15:31 | Módosítva: 2012-09-26 15:17:12

Akár a húsvéti ünnepi asztalra is kerülhet ez a bárányétel. A legszebb tavaszi ünnep alkalmat adhat, hogy a ritkán fogyasztott bárányhús gazdagítsa étrendünket. Kalóriában gazdag, tápláló főétel.

Elkészítés

Hozzávalók:

8 szelet bárányborda, 2 evőkanál vargányaőrlemény, 60 dkg erdei gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, őrölt bors, olaj, só.

A hússzeleteket megsózzuk, és bedörzsöljük a gombaőrleménnyel. Nagy serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk, és a hús mindkét oldalát megpirítjuk benne. Ezután egy pici vizet öntünk alá, letakarjuk, és a tüzet mérsékelve puhára pároljuk.

Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a szeletekre vágott erdei gombát, megpároljuk, megszórjuk sóval, és őrölt borssal. Amikor már elfőtt a gomba leve, megszórjuk liszttel, 2 percig kevergetjük, fölengedjük a tejszínnel, és gyengéden kiforraljuk.

A bárányszeleteket tálalótálra tesszük, és leöntjük a mártással. Apró galuskát, vagy párolt rizst kínáljunk hozzá.

Hozzávalók

8 szelet bárányborda
2 evőkanál vargányaőrlemény
60 dkg erdei gomba
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
2 dl tejszín
őrölt bors
olaj, só