Barackos-kókuszos torta

- 60 perc

Barackos-kókuszos torta

2012-07-20 12:59:58 | Módosítva: 2012-09-25 23:39:54

Igazi ínyencség a nyári melegben. Minimális a cukortartalom, nem hizlal, mégis finom.

Elkészítés

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A sütőformát kivajazzuk, vagy kibéleljük sütőpapírral.
A tojásokat feltörjük, szétválasztjuk. A fehérjét egy magas falú edényben, gépi habverővel kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgájához két-három evőkanál édesítőt adunk, majd fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a zabpelyhet, a tönkölylisztet, a keményítőt pedig sütőporral együtt beleszitáljuk, majd egyenletes masszává keverjük.
A fehérjéből vert habot lassan adagoljuk hozzá, fakanállal keverjük el benne. A laza masszát az előkészített sütőformába kanalazzuk, majd az előmelegített sütőbe toljuk.

Tipp: 20 percig semmiképp nem szabad a sütő ajtaját nyitogatni, mert összeesik a tészta!

Akkor van kész, ha nem ragad a hústűre, mikor beleszúrjuk! Ha elkészült, kivesszük, hűlni hagyjuk. A krémhez a tojás sárgákhoz adagolunk 2-3 evőkanál édesítőt, kókuszreszeléket, egy fél rúd vanília kikapart belsejét, majd a tejjel és tejszínnel gőz fölött besűrítjük.

Tálalás

A tortaformából kivett, kihűlt piskótára borítjuk, eloszlatjuk rajta. A folyékony tejszínhez édesítőt, vaníliát adunk, és habbá verjük. Megkenjük vele a torta oldalát. A krém tetejére kókuszreszeléket szórunk, barackkal díszítjük.

2-3 órára hűtőbe tesszük.

Hozzávalók

10 dkg nagyszemű zabpehely
5 dkg keményítő
5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
fél zacskó sütőpor
6 db tojás
2 evőkanál kakaópor
nyírfacukor vagy más növényi édesítő
4 tojássárgája
2 dl tej
1 dl tejszín
bourbon vanília
ízlés szerint Kókuszreszelék
Nektarin
sárgabarack
Cukrozatlan habtejszín
Nyírfacukor, Stevia vagy más növényi édesítő

Tudnivalók

Elkészítés ideje60 perc
Recept4 főre