Ízes joghurtszeletek

Ízes joghurtszeletek

2012-07-13 09:56:14 | Módosítva: 2012-07-13 09:57:31

A joghurt és a kefir bizonyos „gyógyító” baktériumok, élőflóra miatt egészségesebb a tejnél. Bármilyen receptet olvasunk, amiben kefirt használunk, nyugodtan helyettesítsük egymással, főleg, ha a kefirt otthon készítjük, kefirgomba segítségével. Ilyen az előételnek is alkalmas joghurtszelet.

Elkészítés

A joghurtba keverjük a bazsalikomlevelet, a finomra vágott petrezselyemzöldet, késhegynyi őrölt fehérborsot, 1 teáskanál cukrot, pici sót. A zselatint simára keverjük a tejjel, és addig melegítjük, míg a zselatin elolvad (forralni nem szabad!). A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a joghurtot és a zselatint, majd egy kiolajozott őzgerincformába öntjük. (Még jobb, ha folpackkal kibéleljük, és azt olajozzuk.) Letakarva betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.

Kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzákeverjük a paradicsompürét, és még 3 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kb. 2 dl vízzel, és még egyet forralunk rajta.

Tálalás

Kiborítjuk a joghurtzselét (a folpackot lehúzzuk róla), és felszeletelve a tálalótálon szépen elrendezzük. A paradicsomos mártással, és salátával kínáljuk.

Hozzávalók

4 dl joghurt
2 dl tejszín
2 evőkanál zselatin
1 dl tej
4 evőkanál szárított bazsalikomlevél
1 nagy csokor petrezselyemzöld
2 evőkanál paradicsompüré
1 kis fej vöröshagyma
cukor
őrölt fehérbors

Tudnivalók

Recept4 főre
LisztmentesIgen