Erőleves

- 60 perc

Erőleves

2012-04-17 10:23:16 | Módosítva: 2012-04-17 10:24:04

A húst és a megtisztított zöldségeket ledaráljuk, és a fűszerekkel együtt másfél liter vízben feltesszük főni.

Elkészítés

Nagyon lassan, körülbelül egy órán keresztül főzzük. Félrehúzzuk, hagyjuk leülepedni. Nagyon sűrű szűrőn, vagy tiszta gézdarabon keresztül merőkanalazva leszűrjük. Kedvenc levesbetétünket főzzük bele, csészékben tálaljuk úgy, hogy minden csészébe 1-1 tojás sárgát teszünk, és arra merjük rá a forró levest.

Tálalás

A leszűrt zöldséges húst tegyük el másnapra, keverjünk hozzá 2 nyers tojást, és hosszúkásra formázva süssük meg. Kitűnő főzelékfeltét.

Hozzávalók

50 dkg marhahús
3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
zeller
karalábé
vöröshagyma
paradisom
1 kávéskanálnyi szemes bors
3 szegfűszeg
késhegynyi kurkuma

Tudnivalók

Elkészítés ideje60 perc
CukormentesIgen
LisztmentesIgen