Feketegyökér

2013-07-15 10:45:31 | Módosítva: 2013-07-15 10:46:42



Szivar alakú, fekete gyökerekről van szó, amelyek bőven tartalmaznak tejnedvet, ettől finom és roppanós. A megsérült gyökerekből kifolyik a tejnedv, és rágós lesz.

A feketegyökér nagyon sok vasat tartalmaz, gazdag B1- és B2-vitaminban, valamint nikotinsavban. Cukortartalma 12%.
Közvetlenül felhasználás előtt tisztítsuk, langyos vízben kaparjuk le a héját, így nem veszíti el finom levét.






További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://gasztronom.ezermester.hu/cikk-6386/Feketegyoker