Kerámia-bevonatú edények

2013-03-18 13:10:53 | Módosítva: 2013-03-18 13:10:53


A tapadásmentes edények újabb generációját a kerámia bevonatú edények jelentik.
Felületük olyan sima, hogy az étel nem ragad rá, ezért minimális mennyiségű zsiradékkal lehet sütni, de a zsiradék teljes elhagyásával is készíthetünk pl. sült sajtot, sült párizsit, sült virslit, de még bundás kenyeret és tojásrántottát is.





Az ételkészítés sorrendjével külön zsiradék hozzáadása nélkül nem lesz íztelen még a sült burgonya sem. Ha hús vagy virsli sütésével k
ezdjük, és a belőlük kisülő zsiradékban megforgatjuk és átforrósítjuk a megfőtt burgonyát, ízletesebbé tehetjük azt.






További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://gasztronom.ezermester.hu/cikk-6165/Keramia_bevonatU_edenyek